MENU

Politikk
Kategori

553

Statsråd vil ha flere funksjonshemmede i arbeid

Aktuelt, Politikk

22. april 2016

Av funksjonshemmede i arbeidsdyktig alder har bare fire av ti inntektsbringende jobb. Myndighetene og partene i arbeidslivet inngikk i 2001 en avtale om inkluderende arbeidsliv og blant målene for personer med nedsatt funksjonsevne var et av de viktigste å øke sysselsettingen.

(mer…)

Les mer

905

Veien frem hit og veien videre med BPA

Lovgivning, Politikk

16. juli 2015

Kari Kjønaas Kjos (Frp) har gitt tillatelse til å gjengi hennes innlegg om BPA fra en konferanse for rådmenn i Oslo, Virke 30. april 2015. Innlegget belyser hvordan hun som politiker har jobbet med BPA og hva hun mener er viktige budskap til forvaltning av den nylig rettighetsfestede ordningen. Vi har tillatt oss å lage overskrifter i teksten. God lesning.

(mer…)

Les mer

Illustrasjon: politikerne Høie og Lysbakken lotteri

741

Helseministeren viser til kommunenes selvstyre

BPA-drift, Lovgivning, Politikk

13. juni 2015

BPA-Portalen har tidligere skrevet om kommuner som gir folk med assistanse begrenset mulighet for reiseaktivitet. Siste sak handlet om psykologistudent Karina Harkestad bosatt i Bergen som har fått  tilbud om å være utvekslingsstudent i USA, men kommunen sier nei.

SVs Audun Lysbakken stilte  et skriftlig spørsmål til helse- og omsorgsministeren om saken den 4. juni, og Høie har nå svart.

Vi kan røpe at det er liten grunn til å juble for den som er avhengig av personlige assistenter i det daglige. Forskjellsbehandlingen vil enn så lenge bestå, og det er opp til kommunen å avgjøre DIN grad av bevegelsesfrihet.

Litt som et lotteri,  .. bor du i kommune X får du nei, i kommune Y får du ja.

Les spørsmål og svar i sin helhet på Stortingets egne nettsider.

Les mer

landegrense

816

Kommuner gir folk med BPA reiseforbud

BPA-drift, Lovgivning, Politikk

26. mai 2015

En aktuell sak som verserer i media i disse dager handler om psykologistudent Karina Harkestad i  Bergen. Hun har fått en flott mulighet til å være utvekslingsstudent ved Berkeley University i California. Men det ser ut til at hun ikke får benyttet seg av den tildelte studieplassen.

(mer…)

Les mer

794

Peikestokken har intervjuet regissør Mari Storstein

Independent Living, Politikk

6. mai 2015

Peikestokken har nylig hatt en prat med Regissør Mari Storstein om hennes film «Forestillinger om frihet».  Storsteins film viser at graden av frihet du oppnår med borgerstyrt personlig assistanse (BPA) kan variere stort, og at dette kan knyttes til hvilken kommune du bor i.

(mer…)

Les mer

BPA funnet i media, blogger, mm

597

I DT har en innbygger ytret sin sterke mening om Sande kommune

Politikk

13. april 2015

«Sandes overkjøring av funksjonshemmede er til å bli syk av»

Det kommunale Rådet for funksjonshemmede mener blant annet at de ikke er blitt hørt i saken om utlysning av ny tjenestekonsesjon.

«Rådmannen i Sande får blod på tann for å omdefinere oss til pasienter som trenger omsorg. Jeg får beskjed om at jeg heretter må søke kommunen om tillatelse til å krysse kommunegrensen sammen med min assistent. Rådmannen nekter også å betale mine assistenters togbilletter på jobbreiser sammen med meg.»

Om få uker utlyses ny tjenestekonsesjon for BPA i det såkalte Vestregionsamarbeidet. Det gjenstår å se om antallet kommuner blir det samme som i 2011. Da samlet femten kommuner seg om felles sak.

Les innlegget og si gjerne DIN mening her på portalen.

Les mer

bilde med teksten: paradigmeskifte et systematisk skifte i måte å tenke på som er av betydelig størrelse og rekkevidde.

648

BPA – en viktig faktor

Independent Living, Politikk

30. desember 2014

Roligere dager gir ofte rom for refleksjon og i dag byr vi på et egenprodusert innlegg. Har DU synspunkter, er du jublende enig, gnistrende uenig,  fikk du noen nye tanker, eller fikk du lyst til å tenke høyt?  Det er stor takhøyde i debattforumet og du er velkommen til å legge igjen noen ord der …

Det er et lys i enden – og det er ikke et møtende tog.

av Kirsti Cath Dahle

Plutselig en dag gikk det opp for meg at det paradigmeskiftet som jeg så lenge har etterlyst i Norge, det står vi kanskje allerede midt oppi?

(mer…)

Les mer

Helseminister Bent Høie Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

686

Bred BPA-kompetanse samlet

Lovgivning, Politikk

25. november 2014

Arbeidsgiverorganisasjonen Virke og BPA-leverandører samlet i underkant av hundre lydhøre deltagere på en interessant BPA-konferanse på Radisson Blu Airport hotell Gardermoen denne regntunge novemberdagen.
Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Rundt tjuefem kommuner, en rekke BPA-leverandører, noen politikere, flere BPA-arbeidsledere, et titall personlige assistenter, Fagforbundet, RO, BPA-Portalen, interesseorganisasjoner, alle de tilstedeværende var sultne på kunnskap. Ikrafttredelse av den nye BPA-loven den 1. januar 2015 fikk naturligvis mye tid.

(mer…)

Les mer