MENU

BPA-bloggen
Kategori

Carine i utemiljø

2237

Reise med assistenter

BPA-bloggen

1. januar 2016

Hei igjen

Her kommer det siste reiseinnlegget, hvor jeg har tenkt ut tre punkter som er viktige når man reiser med assistenter. 

(mer…)

Les mer

1339

Ferie med vinsmaking

BPA-bloggen, Reise

21. desember 2015

Dagene raser av gårde når man er på ferie, og i dag er det allerede tid for å forlate Chablis. Vi har vært her i tre netter, noe som absolutt er nok, byen er bitteliten. Superkoselig, men bitteliten.

(mer…)

Les mer

1502

Bryllupsreise

BPA-bloggen, Reise

17. desember 2015

Hei igjen.

Som jeg skrev i forrige innlegg, tenkte jeg at temaet for desember skulle være reising med assistenter. Dette innlegget handler om bryllupsreisen vår til Thailand i fjor på denne tiden. Jeg vil legge ut et par reisebrev til i dagene som kommer, og så ha et innlegg i slutten av desember om det mer praktiske rundt det å reise med assistent. Når du leser innlegget under, ha i bakhodet at ingenting av dette ville vært mulig uten en personlig assistent ved min side.

(mer…)

Les mer

1356

Reise med assistenter

BPA-bloggen, Reise

11. desember 2015

Hei igjen

Denne måneden tenkte jeg at temaet skulle være reising. Det passer jo på en måte inn, måneden avsluttes jo med ferie. Jeg har alltid vært veldig glad i å reise, og skaden har ikke endret noe på det.

I 2013 skulle jeg bodd fem måneder i Chicago og avsluttet året med bryllupsreise til Thailand og Myanmar. Det skjedde ikke, men nyttårsaften det året, altså samme dagen som jeg skrev mitt første blogginnlegg på min nye blogg, lagde jeg mitt første ekte nyttårsforsett noen gang; jeg skal reise utenlands i 2014.

(mer…)

Les mer

1156

Frustrasjoner!

Aktuelt, BPA-bloggen

30. november 2015

Hvor lang tid bruker du på handling på en uke? Hva med husarbeid? Reise til jobb? Til fritidsaktiviteter? Det er nesten umulig å regne ut, ukene er jo så forskjellige.

I dag hadde jeg god tid på formiddagen, så jeg ryddet i smykkene mine. Det tok halvannen time, men det er jo ikke noe jeg bruker tid på hver dag.

(mer…)

Les mer

1788

Til en fiktiv saksbehandler

BPA-bloggen, Independent Living

23. november 2015

BPA. Brukerstyrt personlig assistanse. Borgerstyrt om du spør Uloba, men hensikten er den samme; at «man i størst mulig grad [skal] kunne ivareta plikter, interesser, behov og ønsker som alle andre samfunnsborgere» (helsenorge.no). En helt fantastisk ordning, og jeg er uendelig glad for å ha den.

Jeg hadde for eksempel hatt vanskeligheter med å være på hytta nå dersom jeg ikke hadde hatt dette. Thailand og Barcelona hadde ikke vært vanskelig en gang, det ville vært umulig. Men. (Det er alltid et men, er det ikke?) Det fordrer at man har nok timer. Her ligger ikke utfordringen i selve ordningen, men hos saksbehandleren som bestemmer akkurat hvor stort assistansebehov du har. Eller, jeg, da.

(mer…)

Les mer

1264

ArbeidsLEDER

BPA-bloggen, Praktisk om BPA

17. november 2015

Når du får BPA får du arbeidslederansvar med på kjøpet. For noen faller det seg sikkert veldig naturlig, mens for andre, som meg, er det et nødvendig onde.

Ikke misforstå, jeg er flink til å finne mennesker, få dem til å trives, og (ikke for å skryte) er generelt godt likt. Jeg er også flink til å lære meg regler, og ta ansvar for det administrative.

(mer…)

Les mer

Carine hjemme med tekopp

935

Assistentvenn?

BPA-bloggen

5. november 2015

I forrige innlegg var jeg så vidt inne på hvordan jeg har valgt å styre assistentene mine. Som jeg skrev da, så vet jeg at noen velger å ha assistenter som ikke skal høres.

Hvordan de er med assistentene sine når de er alene, det vet jeg jo ikke. Kanskje bruker de like mye tid som meg på å prate med dem, eller kanskje de kun er til hjelp hjemme også.

Jeg sier ikke at den ene måten å organisere på er noe bedre enn en annen, men at dette er det som har passet meg.
(mer…)

Les mer

1121

Fra institusjon til hjemmeliv

BPA-bloggen

31. oktober 2015

Så har vi endelig kommet til det dere har ventet på. Eller. Dere har kanskje ikke ventet så mye, men de som drifter BPA-portalen har sikkert ventet på dette. Et innlegg som handler om BPA. Jeg har prøvd å gjøre innleggene kronologisk; om meg, på sykehuset, på institusjon og så hjem, med BPA. Jeg tenkte å ha temaer de kommende månedene også, men det gjenstår å se om jeg klarer det. 

(mer…)

Les mer

1046

Institusjonsliv

BPA-bloggen

22. oktober 2015

Hva vil du ha på deg i dag, spør pleieren. Jeg trenger en truse, det er i tredje øverste skuff. Hva med denne, spør pleieren, og holder frem en av mannens utvaska boxere, som hun har funnet i øverste skuff. Eh.. Nei, sier jeg.

(mer…)

Les mer