MENU

BPA-bloggen
Kategori

Carine i utemiljø

1364

Reise med assistenter

BPA-bloggen

1. januar 2016

Hei igjen

Her kommer det siste reiseinnlegget, hvor jeg har tenkt ut tre punkter som er viktige når man reiser med assistenter. 

(mer…)

Les mer

871

Ferie med vinsmaking

BPA-bloggen, Reise

21. desember 2015

Dagene raser av gårde når man er på ferie, og i dag er det allerede tid for å forlate Chablis. Vi har vært her i tre netter, noe som absolutt er nok, byen er bitteliten. Superkoselig, men bitteliten.

(mer…)

Les mer

912

Bryllupsreise

BPA-bloggen, Reise

17. desember 2015

Hei igjen.

Som jeg skrev i forrige innlegg, tenkte jeg at temaet for desember skulle være reising med assistenter. Dette innlegget handler om bryllupsreisen vår til Thailand i fjor på denne tiden. Jeg vil legge ut et par reisebrev til i dagene som kommer, og så ha et innlegg i slutten av desember om det mer praktiske rundt det å reise med assistent. Når du leser innlegget under, ha i bakhodet at ingenting av dette ville vært mulig uten en personlig assistent ved min side.

(mer…)

Les mer

929

Reise med assistenter

BPA-bloggen, Reise

11. desember 2015

Hei igjen

Denne måneden tenkte jeg at temaet skulle være reising. Det passer jo på en måte inn, måneden avsluttes jo med ferie. Jeg har alltid vært veldig glad i å reise, og skaden har ikke endret noe på det.

I 2013 skulle jeg bodd fem måneder i Chicago og avsluttet året med bryllupsreise til Thailand og Myanmar. Det skjedde ikke, men nyttårsaften det året, altså samme dagen som jeg skrev mitt første blogginnlegg på min nye blogg, lagde jeg mitt første ekte nyttårsforsett noen gang; jeg skal reise utenlands i 2014.

(mer…)

Les mer

1039

Til en fiktiv saksbehandler

BPA-bloggen, Independent Living

23. november 2015

BPA. Brukerstyrt personlig assistanse. Borgerstyrt om du spør Uloba, men hensikten er den samme; at «man i størst mulig grad [skal] kunne ivareta plikter, interesser, behov og ønsker som alle andre samfunnsborgere» (helsenorge.no). En helt fantastisk ordning, og jeg er uendelig glad for å ha den.

Jeg hadde for eksempel hatt vanskeligheter med å være på hytta nå dersom jeg ikke hadde hatt dette. Thailand og Barcelona hadde ikke vært vanskelig en gang, det ville vært umulig. Men. (Det er alltid et men, er det ikke?) Det fordrer at man har nok timer. Her ligger ikke utfordringen i selve ordningen, men hos saksbehandleren som bestemmer akkurat hvor stort assistansebehov du har. Eller, jeg, da.

(mer…)

Les mer

882

ArbeidsLEDER

BPA-bloggen, Praktisk om BPA

17. november 2015

Når du får BPA får du arbeidslederansvar med på kjøpet. For noen faller det seg sikkert veldig naturlig, mens for andre, som meg, er det et nødvendig onde.

Ikke misforstå, jeg er flink til å finne mennesker, få dem til å trives, og (ikke for å skryte) er generelt godt likt. Jeg er også flink til å lære meg regler, og ta ansvar for det administrative.

(mer…)

Les mer

Carine hjemme med tekopp

665

Assistentvenn?

BPA-bloggen

5. november 2015

I forrige innlegg var jeg så vidt inne på hvordan jeg har valgt å styre assistentene mine. Som jeg skrev da, så vet jeg at noen velger å ha assistenter som ikke skal høres.

Hvordan de er med assistentene sine når de er alene, det vet jeg jo ikke. Kanskje bruker de like mye tid som meg på å prate med dem, eller kanskje de kun er til hjelp hjemme også.

Jeg sier ikke at den ene måten å organisere på er noe bedre enn en annen, men at dette er det som har passet meg.
(mer…)

Les mer

638

Fra institusjon til hjemmeliv

BPA-bloggen

31. oktober 2015

Så har vi endelig kommet til det dere har ventet på. Eller. Dere har kanskje ikke ventet så mye, men de som drifter BPA-portalen har sikkert ventet på dette. Et innlegg som handler om BPA. Jeg har prøvd å gjøre innleggene kronologisk; om meg, på sykehuset, på institusjon og så hjem, med BPA. Jeg tenkte å ha temaer de kommende månedene også, men det gjenstår å se om jeg klarer det. 

(mer…)

Les mer

Carine og Sigurd på bryllupsdagen

881

Carine – en innføring!

BPA-bloggen

6. oktober 2015

Hei!

Mitt navn er Carine, og jeg er straks 29 år. Det står en liten presentasjon av meg her på nettstedet, men jeg tenkte at en litt lengre tekst var på sin plass ettersom jeg skal blogge på BPA-Portalen på en delvis jevnlig basis.

(mer…)

Les mer

Rullestolhjul

588

Nyhet – BPA-Bloggen

BPA-bloggen

6. oktober 2015

BPA-Portalen engasjerer skribenter som skriver innlegg og blogger om mer «hverdagslige» temaer om livet med BPA og andre små og store utfordringer en møter i hverdagen. 

Carine Øien-Ødegaard er i dag vår blogger på portalen. Vi ønsker å knytte til oss flere bloggere. Er du interessert, ta kontakt med daglig leder Bjørn Horten i Portalene AS. Se kontaktinfo under «OM -> Medarbeidere«.

Carine Øien-Ødegaard

Carine Øien-Ødegaard

Carine er 28 år og bosatt i Oslo. Hun er en sosiolog med forkjærlighet for tall, og jobber for tiden som vitenskapelig assistent på Folkehelseinstituttet. Hun kommer opprinnelig fra Bærum, og er svært lidenskapelig opptatt av Stabæk. I 2013 ble Carine utsatt for en fallulykke, som har resultert i en permanent ryggmargsskade. Å rulle i stedet for å gå har gitt rom for nye utfordringer, både store og små, og på bloggen plutseligrullestol.no  forsøker hun å sette ord på det nye livet.

Les mer