Frustrasjoner!

Hvor lang tid bruker du på handling på en uke? Hva med husarbeid? Reise til jobb? Til fritidsaktiviteter? Det er nesten umulig å regne ut, ukene er jo så forskjellige.

I dag hadde jeg god tid på formiddagen, så jeg ryddet i smykkene mine. Det tok halvannen time, men det er jo ikke noe jeg bruker tid på hver dag.

Støvsuging og gulvvask, derimot, burde nesten bli gjort hver eneste dag. Ikke tro at jeg har støv på hjernen, men rullestolen drar med seg grus og skitt inn hver gang jeg er ute.

Det er jo imidlertid ikke tid til å vaske hver eneste dag. Det finnes ikke nok timer. I døgnet, tenker du kanskje?

Nei. I BPA-vedtaket mitt. Husarbeid skal nemlig ta to timer i uka.

Ti timer i uka har jeg til å følge på trening, fritidsaktiviteter og jobb. Det er nok ganske passe, men hva med mens jeg er der?

Assistent, på torsdag skal jeg ha morgenstell i to timer, fra 07.30 til 09.30. Etter det har du fri til 11.30, da trenger jeg hjelp til kateterisering. Det tar ti minutter.

Etterpå kan du ha fri til 12.30, da kommer taxien som tar meg til trening.

Igjen har du fri til 14.15, da skal jeg hjem igjen. Da kan du vaske gulv frem til kateterisering 15.30. 15.40 har du fri igjen.

Foto: Carine Øien-Ødegaard ©

Jeg blir nok klar for middag i femtiden, så da kan du bruke en halvtime på å lage middag. På kvelden kan du komme en time for å hjelpe med kveldsrutiner. Ikke med kateterisering, for jeg har da brukt opp mine tre i døgnet.

Litt rart egentlig, for jeg kateteriserer seks ganger i døgnet.

Hva med når BH-stroppen glir ned på armen mens jeg er alene?

Eller hvis telefonen faller på gulvet?

Hva hvis jeg setter meg fast i kjøleskapet på jakt etter mat? Det skjedde for et par uker siden, true story!

Hva hvis jeg faller ut av stolen?

Jeg klarer å være alene i ganske mange timer, men det må planlegges nøye, med mat, katetere og folk på «stand by». Det er ikke akkurat noe som fungerer som hverdag.

Det er heller ikke bare meg det ikke fungerer for? Hvem vil jobbe fem-seks timer om dagen fordelt på tre-fire-fem små jobbøkter? Det sier seg selv at det ikke går. Så da går jeg i minus. I tillegg til å benytte meg av venner og familie. Det er jo ikke meningen!

Kommentarer

Legg igjen en kommentar