Ferie med vinsmaking

Dagene raser av gårde når man er på ferie, og i dag er det allerede tid for å forlate Chablis. Vi har vært her i tre netter, noe som absolutt er nok, byen er bitteliten. Superkoselig, men bitteliten.

Vi skal videre ned i Burgund, til Beaune, men først skal vi kjøre tidenes omvei, nesten til Paris (Orly), fordi i dag drar første assistent hjem og andre assistent kommer ned. Det gjør ikke alt for mye at det er omvei, vi skal høre på Harry Potter og stoppe i Sancerre for lunsj.

Før vi drar ville jeg imidlertid komme med noen tilgjengelighetstips angående Chablis. Byen er, som jeg nevnte i går, ikke den mest rullestolvennlige. Med det mener jeg at de fleste steder har trinn og/eller trapper, og lite rullevennlige toaletter. Mange av smakerommene/smakekjellerene er fra middelalderen, og er heller ikke superenkle å komme seg til.

Men. Alt er ikke svart.

For det første

De fleste vingårdene trill-inn. Noen har til og med heis, så man kan komme ned i smakekjelleren deres.

Carine ved rullestolvennlig hotell

For det andre

Byen er bitteliten, og ikke veldig kupert, så det er ikke vanskelig å komme seg rundt. Det minimerer også problemet med antallet tilgjengelige toaletter, for det er nesten aldri noe problem å dra innom hotellet for å gå på do. Menneskene i byen er også veldig hjelpsomme, så et trinn eller en terskel burde ikke være til hinder.

For det tredje; hotellet

Jeg vet ikke hundre prosent sikkert, men jeg tror vi bor på det eneste rullestolvennlige hotellet i byen. De er imidlertid ypperlige når det kommer til tilgjengelighet.

Rommet vi bor på er stort, badet er stort, og man kan trille rett inn. Jeg trenger jo do/dusjstol på badet, men for de som reiser litt lettere enn meg må dette være drømmebadet.

Carine på rullestolvennlig hotell

Håndtak ved doen, sete i dusjen, og dings til å regulere speilet med over vasken.

Kanskje ikke så lett å se på bildene, men man kan også trille under vasken. I tillegg, og kanskje det er vanlig, det vet jeg ikke, er rommet ekstra brannsikkert sånn at man skal kunne rekke å vente på å bli reddet. Jeg er superimponert!

Rullestolvennlig hotell i Frankrike

Hotellet heter Hostellerie des Clos, og er dessverre ikke det billigste du finner. Jeg skulle ønske jeg kunne si at de betalte meg for å anmelde dem, men dessverre, hehe.

Carine med Grand cru-vinmarken Les Clos i bakgrunnen

Takk for nå, Chablis. Vi kommer garantert tilbake! 

Kommentarer

Legg igjen en kommentar