Slik fikk Linda sin egen bolig

Linda Hansen (37)fikk sterkt nedsatt funksjonsevne etter en feiloperasjon for 10 år siden.  Derfor har veien tilbake til egen bolig vært lang.  Men nå er målet nådd og på vårparten 2019 flytter hun inn i en splitter ny 3-roms leilighet i Kværnerbyen.

Jeg fikk kontakt med Linda i oktober 2018 og møtte en moden boligkjøper som var fast bestemt på å bytte ut tilværelsen på et omsorgssenter med et selvstendig liv i egen bolig.  Ønsket var en 3 roms leilighet med mye lys og luft, god planløsning og høy standard.  Vi fant tonen med en gang og derfor startet vi et samarbeid med å finne den optimale leiligheten, som ved siden av Lindas ønsker også måtte matche hennes spesielle behov.

De spesielle hensyn vi måtte være obs på var blant annet følgende:

  • God plass på badet – ikke bare med snusirkel men også riktig planløsning og innredning for å kunne få inn både vanlig og elektrisk rullestol.
  • Stort hovedsoverom for å få god plass på alle sider av sengen
  • God plass i gangen og en planløsning som flyter slik at det er lett å komme seg rundt i leiligheten
  • God plass i heis og fellesrom og uteområder som var egnet for rullestolbrukere
  • God lagringsplass. Linda har blant annet ekstra rullestol som brukes til rullestoldans
  • Enkel tilgang til kjellerbod

For å tilfredsstille disse behovene ble det ganske raskt klart at vi måtte søke etter en forholdsvis ny bolig.  De nyeste boligene og uteområdene er bygget etter tekniske forskrifter som krever såkalt universell utforming eller tilgjengelighet, og skal i utgangspunktet være laget slik at det ikke er behov for særskilte tilpasninger.

Les om universell utforming her

Jeg foreslo etter en tid en 3 roms, snart ferdigstilt bolig i Kværnerbyen med 5 m2 bad og 13 m2 hovedsoverom.  Vi tok oss en tur til OBOS sitt visningssenter i Kværnerbyen hvor vi fikk god service.    Boligen fikk vi ikke se fordi det er en byggeplass, men prospekt, modell og eksempler på innredning ga oss et godt bilde av hvordan boligen vil bli.  Den romslige balkongen og direkte tilgang til takterrassen et par etasjer over leiligheten var faktorer som trigget kjøpslysten.  Linda liker å være ute i sola så lett tilgang til gode uteplasser er viktig for henne. Selve Kværnebyen med apotek, kafe ,butikker og parkområde gjorde vi oss kjent med på stedet.  Også det ga et positivt inntrykk.

Valget falt på Kværnerbyen

Etter en god samtale med Linda noen dager senere, hvor mor også fikk bli med men ikke bestemme, ble vi enige om å sende et kjøpetilbud på leiligheten.

Dermed var handelen i boks.  Nå er det bare å vente på endelig innflyttingsdato og planlegge innredning og flytting.  Linda bruker ordningen Brukerstyrt Personlig Assistanse.  Hennes trofaste assistenter gleder seg også sammen med Linda.  Vi gleder oss til å flytte, forteller de meg.  Så her er det mange som er engasjert!

Hva tenker så hovedpersonen selv?

Mange har trodd at det ikke var mulig for meg å flytte i egen bolig igjen, og veien dit har vært lang, forteller Linda. Derfor er det veldig moro at jeg har fått kjøpt meg min egen leilighet.  Jeg gleder meg vilt til å flytte inn i en moderne bolig som er bare min.  Og tusen takk til boligkjøpsrådgiver Trude Larsen for all hjelp, avslutter hun.

Enklere kan det ikke sies.

Gratulerer med egen bolig

Jeg må bare gratulere Linda med bolig.  Hun er en kremkunde; flink til å ta beslutninger og klar på hva hun vil og ikke vil ha.  Det gir resultater – også når vi har spesielle utfordringer som må løses.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar