Påsketid er lesetid

Nordmenn liker å lese bøker. Særlig liker vi å lese dem i påsken, og da gjerne krimbøker. Ihvertfall om vi skal følge tradisjonen om at påske = påskekrim.

VG har allerede lagt ut sine tips til årets bloddryppende lesestund.

Disse kan du ta en titt på her

Om du er interessert i krimbøker i påsken, eller annet lesestoff – særlig om du ikke er helt avhengig av bøker med sider laget av papir –  er det en god del muligheter via nettet. Har du for eksempel et nettbrett eller en smarttelefon er hele verden din bokhandel.

Elektroniske bøker

På nettstedet buyandread.com har du uendelige muligheter til å boltre deg i både norske og utenlandske aviser og magasiner. Du registrerer deg som kunde (via Logg inn) og kjøper det du vil lese på. Alt tilpasset både pc, mobil og nettbrett. Ingen ekstra programvare annet enn det du har fra før kreves. Det du kjøper åpnes automatisk på skjermen din og du blar ved å sveipe til høyre og venstre.

Amazon.com er et av verdens største nettsteder for e-handel. Selv om de nå selger omtrent hva som helst på sidene sine, hadde de utgangspunkt som bokhandel på Internett. Via deres nettsider kan det kjøpes og lastes ned bøker til veldig rimelige priser. Merk at selv om man også kan finne norskspråklige bøker der, selger Amazon hovedsaklig bøker som er utenlandsspråklige.

Merk også at for å laste ned bøker til brett og mobil fra Amazon – om du ikke har et Amazon Kindle-lesebrett fra før av – så trenger du deres leseapplikasjon «Kindle». Appen er gratis og den laster du ned via app store om du har iPhone eller iPad og via Google play om du har Android-telefon/nettbrett.

Du kan selvfølgelig også bestille vanlige bøker fra nettstedet og få dem hjem i din egen postkasse. Husk at du ikke må betale toll og moms på bøker for eget bruk (mvh toll.no), så her er det bare å slå seg løs.

Lydbøker

Er du av typen som liker å lytte til at andre leser opp bøkene for deg er det også et hav av muligheter på det store internettet. Blant annet finnes lydbokforlaget.no. Der kan man bestille lydbøker på den tradisjonelle måten og få dem tilsendt, men de har også en flott løsning i form av en nedlastbar app. Du kjøper boka du vil ha på mobilen/nettbrettet via butikkens nettsider og den blir automatisk lagt inn i appen. Faktisk kan man begynne å lytte til boka man har kjøpt mens den lastes ned. Kjekt om man er på farten.

For tradisjonelle lydbøker i CD-form og i form av nedlastbare MP3-filer kan man også sjekke ut adlibris.no. Er du av den mer eksperimentielle sorten kan du ta en tur innom loyalbooks.com (tidligere BooksShouldBeFree.com). Der er absolutt alle bøker gratis og fullt lovlig nedlastbare fordi opphavsrettighetene enten er foreldet eller frafalt (artikkel på DinSide). Merk at på loyalbooks.com finnes det bare engelskspråklige bøker.

Med alle disse mulighetene er det bare å ønske en god lesepåske, om den blir full av krim eller ei.

Andre sider å sjekke ut:

http://www.bladkongen.no

http://www.tanumlydbok.no

http://www.krimklubben.no

http://www.allershopping.no/mineblader

Kommentarer

Legg igjen en kommentar