Institusjonsliv

Hva vil du ha på deg i dag, spør pleieren. Jeg trenger en truse, det er i tredje øverste skuff. Hva med denne, spør pleieren, og holder frem en av mannens utvaska boxere, som hun har funnet i øverste skuff. Eh.. Nei, sier jeg.

Tiden har kommet til å finne bukse. Jeg vil ha en mørkegrå med skinn øverst. Det ligger nest nederst. Er det denne, spør pleieren, og holder frem en rød bukse med skinn øverst. Nei, grå spesifiserer jeg. Pleieren lukker skuffen, leter gjennom alle de andre skuffene, spør om den kanskje ligger et annet sted eller på vask. Nei, jeg tror ikke det. Er den ikke nest nederst, litt langt inn? Å, jo, der er den visst!

Det er kveld og jeg får hjelp til avkledning. Er buksa skitten, spør pleieren. Nei. OK, sier hun og henger den på en stang under tven. På den samme stangen som klærne fra gårsdagen og dagen før henger, fordi jeg ikke liker å gå med de samme klærne to dager på rad. Nå er det mye klær her sier pleieren. Ja, sier jeg. Og tenker at du kunne jo putte klærne tilbake i skapet, jeg klarer det jo ikke. Det er på tide at hun som alltid rydder i klærne dine kommer tilbake på rommet ditt, sier pleieren. Ja, sier jeg. Hva med denne, skal du ha denne i morgen, spør pleieren, og holder trusa jeg akkurat har fått av meg dinglende opp. Nei, sier jeg.

Jeg har kommet hjem, men pleierene må fortsatt finne frem klær til meg. Klesskapet mitt er inne i et lite kott ved siden av soverommet. Du finner lyset bak deg, sier jeg til pleieren som har påtatt seg oppdraget. Hun går ut av kottet og leter på soveromsveggen. Nei, innenfor, sier jeg. Hun går inn igjen og leter foran seg. Bak deg. Der ja. Bra.

Er dette klærne dine, spør pleieren, og peker på skittentøyskurven. Nei, de ligger i skapet, sier jeg hjelpsomt, og lurer på om hun tror jeg virkelig oppbevarer alle klærne mine i en dunk.

Jeg trenger en ullstilongs, du finner det i øverste skuff. Den er grå. Denne, spør hun og holder frem en svart tights fra nederste hylle. Nei, den er grå og i ull. Ja, men da tar vi denne, sier hun og legger frem tightsen med de andre tingene mine. Eh..

 

2014-03-31 11.36.54

Kommentarer

Legg igjen en kommentar