MENU

Kommunene er redde for betydelig økte utgifter når retten til BPA trer i kraft

Hjem Forum Diskusjonsforum for BPA-Portalen Kommunene er redde for betydelig økte utgifter når retten til BPA trer i kraft

Dette emnet inneholder 0 svar, har 1 deltaker og ble sist oppdatert av Kirsti Cath Dahle Kirsti Cath Dahle 4 år, 9 måneder siden.

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #1668

  Hva tenker du om Jevnaker kommunes regnestykke?

  Til opplysning:
  Statistikk viser at snittet på BPA-vedtak er på 34 timer pr uke. Videre betaler kommunene pluss/minus kr 375,- pr time BPA. Et gjennomsnitts vedtak koster da ca kr 663 000,- pr år. Vi må kunne anta at de fleste som får rett på BPA når den nye loven trer i kraft i 2015 i dag har andre kommunale tjenester som allerede har en prislapp. At nåværende tjenester (f.eks avlastning) konvertert til BPA vil utgjøre kostnader som skissert i artikkelen virker derfor litt uforståelig.

  Med utgangspunkt i tallene over så vil Regjeringens økte ramme gi ca 450 nye BPA-vedtak, forutsatt at disse personene har null kommunale tjenester i dag. Antallet personer vil selvsagt øke betydelig når kostnadene på dagens tjenester iberegnes.

  Det må ikke glemmes at tjenester organisert som BPA innebærer at assistanseberettigede utfører ulønnet arbeidsledelse, og med det reduserer administrative utgifter i kommunene.

Viser 1 innlegg (av totalt 1)

Du må være innlogget for å svare på dette emnet.

Kommentarer er stengt.