Carine – en innføring!

Carine og Sigurd på bryllupsdagen

Hei!

Mitt navn er Carine, og jeg er straks 29 år. Det står en liten presentasjon av meg her på nettstedet, men jeg tenkte at en litt lengre tekst var på sin plass ettersom jeg skal blogge på BPA-Portalen på en delvis jevnlig basis.

Jeg er vokst opp i Bærum, men flyttet til Oslo etter videregående.

Mine største lidenskap, bortsett fra for Mannen min, er for Stabæk fotball. Når jeg ikke ser på dem spille er jeg stort sett sammen med venner, enten rundt et brettspill eller en flaske vin eller to.

Carine med Stabekk suporterutstyr Foto: Carine Øien-Ødegaard ©
Carine med Stabekk suporterutstyr Foto: Carine Øien-Ødegaard ©

Jeg har studert på Blindern i (alt for) mange år, men i 2013 så jeg endelig enden på visa.

I mai 2013 leverte jeg masteroppgaven min i sosiologi, klar for muntlig eksamen i juni og bryllup med drømmemannen i august.

Men. Så langt kom jeg ikke, for natt til 16.juni falt jeg ut av et vindu, brakk nakken og ble lammet fra brystet og ned.

Elleve dager på intensiven på Ullevål, etterfulgt av til sammen ni måneder på Sunnaas sykehus.

Vi skulle bodd et halvt år i Chicago den høsten, vi skulle på bryllupsreise til Thailand og Burma i jula, jeg skulle omsider søke voksenjobber.

Med Sunnaas i stedet for Chicago, Trysil i tre dager i stedet for Asia, og å lære å holde en liten, lett gjenstand i stedet for å finne jobb, kan du si at livet ikke helt ble sånn jeg hadde sett for meg.

Det viktigste ble imidlertid gjennomført; det ble bryllup. Ikke med 100 gjester, men 20. Ikke på Risvollen, men på Sunnaas. Heldigvis med riktig mann, på planlagt dato, åtte uker etter ulykken.

Carine og Sigurd Foto: Taral Jansen ©
Carine og Sigurd Foto: Taral Jansen ©
Carine og Sigurd Foto: Taral Jansen ©
Carine og Sigurd Foto: Taral Jansen ©

I løpet av tiden på Sunnaas fikk jeg også en ny hobby; blogging.

Tro meg, jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle begynne å blogge, jeg liker jo så godt å gjøre narr av de som legger ut hele livet sitt på internett. Jeg hadde derfor ikke tenkt at bloggen skulle leses av andre enn meg selv, eller kanskje mine nærmeste.

En misforståelse gjorde imidlertid at pappa delte bloggen på Facebook, og så gikk det slag i slag. Grunnen til at jeg fortsatt holder på med det, snart to år senere, er at det har slått meg hvor lite folk vet om rullestollivet, og kanskje særlig tetrapleigikerlivet (lammelser i både armer og bein).

Jeg prøver altså å bedrive litt folkeopplysning.

Det finnes selvsagt store utfordringer med å være lam i over halve kroppen, men de er mindre enn fryktet. Jeg lover!

Her på BPA-Portalen vil jeg i hovedsak fokusere på problemstillinger knyttet til BPA-ordningen min, eller det å være arbeidsleder.

Jeg har hatt BPA i omtrent halvannet år, har totalt åtte assistenter, og på veien har jeg lært en del.

Jeg gleder meg til å fortelle om noen av erfaringene mine.

På bloggen min, plutseligrullestol.no, vil det i tillegg komme alt annet mellom himmel og jord, som mer eller mindre kan knyttes til rullestollivet.

Jeg håper dere vil trives med å lese det jeg har å komme med. Jeg er ikke en ekspert, hverken på tetraplegi, BPA eller blogging, men jeg prøver så godt jeg kan.

Det er bare å stille spørsmål om hva som helst, så skal jeg svare som best jeg kan.

Carine

Én kommentar til «Carine – en innføring!»

Legg igjen en kommentar